Aktiviti perniagaan dan pejabat milik Anwar Ibrahim yang beroperasi sebanyak US 2 juta setahun di Washington terus menjadi tandatanya. KLIK SINI

Jika kita rujuk web UserInstinct KLIK SINI, Anwar Ibrahim memiliki business di namakan Anwar Ibrahim Associates Llc. Selain Washington, pejabat milik Anwar Ibrahim juga ditempat di Dubai dan Kuala Lumpur. 


Pejabat Anwar Ibrahim terletak di 585, Grove Street, Herndon, Virgina, Amerika Syarikat. Bandar Herndon pula terletak 2 batu ke timur LApangan terbang Internasional Washington Dulles dan 22 batu ke barat bandar Washington, DC. Aset dan aktiviti perniagaan Anwar Ibrahim di Washington turut menjadi tandatanya.

Jika merujuk kepada web The Global Network Of Interpreneur, terdapat seorang Charter Member yang bernama Mirza Braig yang sekarang merupakan Chief Executive Officer of Legal Advantage, LLC.
 

Yang menariknya ialah Mirza Braig pernah bekerja sebagai Managing Director di dalam Anwar Ibrahim and Associates (AI&A's). Mirza terlibat di dalam mencari peluang perlaburan di Turki dan Asia Selatan.He leveraged deep networks in the media, technology, business services and VC/PE communities in the region to locate, vet and evaluate opportunities consistent with AI&A’s risk-return profile.
Miraza Baig turut menjadi Koordinator Global AI&A's dengan memainkan peranan sebagai penasihat kepada pemilikan syarikat pembekal telekomunikasi yang bernilai $4 bilion.
At AI&A, Baig led a number of investment opportunities including being the global coordinator for AI&A’s buy-side advisory role for the $4bn+ acquisition of a telecom operator.
Penglibatan aktif Anwar Ibrahim di dalam perniagaan di luar negeri bukannya datang menggolek. Dan kita tidak pasti dari mana datangnya segala wang untuk pelaburan yang mencecah jutaan US dollars.

Tetapi semuanya dipercayai terbuka luas tatkala Anwar Ibrahim memegang jawatan penting di dalam kerajaan BN sebelum ini. Beliau adalah kroni BN dan UMNO. Dan hari ini, beliau berlagak kononnya tidak mengamalkan nepotisme dan kronisme. Sungguh memualkan!

0 Responses so far.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...