Kejadian dirakamkan pada 2/1/11 berpunca dari kemalangan jalan raya yang melibatkan sebuah kereta yang dilanggar oleh kereta lain hingga terbabas ke tepi kedai nasi kandar milik En Syed Kassali.

Dalam insiden tersebut Ng Wei Aik,Adun Komtar memerangkap setiausaha DAP telah datang dan terus menuduh restoran tersebut menjadi punca kemalangan,rasis chauvanist ini terus menyerang pemilik kedai dengan kata kata kesat "Tutup Balik India", "Pembunuh Kalau Org Mati, Kamu Boleh Bertanggungjawab Ke".


Video ini membuktikan betapa kurang ajar,biadap & angkuhnya seorang chauvanist ultra kiasu Ng Wei Aik. Rasis chauvanist ini adalah Adun Komtar,yang menjadi persoalan lokasi kejadian adalah di kawasan DUN Pengkalan Kota yang diwakili oleh YB Lau Keng Ee.


Mengapa Ng Wei Aik lebih sudu dari kuah,sedangkan lokasi kedai tersebut bukan kawasan DUN KOMTAR.


Tindakan beliau ternyata menyalahi undang undang, si bangsat ini tidak ada kuasa mengarahkan penguatkuasa MPPP untuk menyita barang barang milik peniaga tersebut. Mengapa rokok dan wang didalam premis kedai turut di samun oleh penyangak DAP ini?


Adakah dengan menjadi seorang wakil rakyat ,bangsat DAP ini boleh bertindak kasar hingga mengilas tangan peniaga tersebut? Rasis chauvanist ini cukup terkenal dengan keangkuhannya yang menjadi idola khawarij PAS.


Mengapa pihak MPPP membenarkan si bangsat Ng Wei Aik memberi arahan sewenang wenangnya kepada penguatkuasa? Undang undang apa yang diguna pakai pada ketika itu? MPPP jangan menjadi barua dan menjadi alat kepentingan rasis ultra kiasu chuavanist pemimpin DAP.


Segala tindakan ini mendapat restu penuh daripada ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri Pulau Pinang.Lim Guan Eng sudah pasti membenarkan segala tindakan setiausaha politiknya Ng Wei Aik berleluasa menyalah guna kuasa terhadap peniaga peniaga bukan CINA.


Rakyat Pulau Pinang tahu peniaga cina langsung tidak dilayan sedemikian rupa,di seluruh pelusok negeri terutamanya di kawasan bandar peniaga cina bebas berniaga malah diberi keistimewaan oleh pihak DAP,buktinya New Lane ditutup jalannya hingga mengganggu penguna jalan raya.


Keadilan sebeginikah yang dimahukan oleh rakyat Pulau Pinang? Sudah kerap kali blog ini mendedahkan kejahatan,kezaliman,pembohongan dan putar belit DAP memperbodohkan bukan CINA.


Peniaga melayu,mamak dan bukan cina ditindas semahu mahunya,mereka tidak diberi peluang untuk membela diri.Malah tindakan yang diambil lebih kepada sentimen perkauman dan kepentingan politik.


Beranikah Adun DAP mengambil tindakan terhadap peniaga peniaga Cina di sekitar Georgetown?Batu Uban? Air Itam?Chai Leng Park? Bukit Mertajam?Jalan Raja Uda? Ini adalah sebahagian kawasan kawasan peniaga cina yang tidak pernah di sentuh oleh PBT. Apa keistimewaan mereka ini semua? Adakah wang dan kuasa politik menjadi kuasa penentu segala tindakan


Khawarij PAS pasti teruja dan puas melihat tindakan chauvanist ultra kiasu tuan besar mereka bertindak sedemikian rupa. Sebagai tunggangan rasmi mereka pasti akan menyokong sepenuhnya tindakan Ng Wei Aik.


Tidak ada mana mana kaldai khawarij PAS atau melayu haprak pakatan yang berani bersuara membantah atau membela peniaga .


Tidak pernah dalam sejarah negeri Pulau Pinang seorang Yb bertindak sedemikian rupa,selama 50 tahun rakyat tidak pernah dikasari dan dizalimi sebegitu teruk dan hina. Yang kerap dan selalu menjadi sasaran adalah peniaga melayu/Islam. Tidak ada mana mana peniaga berketurunan cina dilayan sedemikian.

0 Responses so far.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...